Reklama

Reklama
  • 25 dag płatków owsianych górskich
  • 2 łyżki mąki
  • 20 dag bakalii
  • 10 dag posiekanych orzechów
  • 3 jajka
  • 6 łyżek cukru trzcinowego
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki wiórków kokosowych

Płatki owsiane górskie upraż na lekko złoty kolor na patelni (bez oleju). Następnie polej je miodem i przełóż do miski. Gdy ostygną, wymieszaj je z mąką, bakaliami, orzechami i żółtkami jajek.
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaj cukier trzcinowy. Następnie pianę dodaj do przygotowanej mieszanki i wymieszaj wszystko. Przygotowaną masę podziel na pół. Do jednej części dodaj wiórki kokosowe, a do drugiej kakao.

Z każdej masy uformuj ciasteczka (w kulki lub płaskie placuszki) i wyłóż na blasze. Tak przygotowane ciastka piecz przez 20 minut w rozgrzanym do 180°C.
Smacznego!

Źródło: Media Forum PR

Reklama

Polecamy: Sernik z brzoskwiniami
Sprawdź inne słodkie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama