Ciasto francuskie z owocami i galaretką
Ciasto francuskie z owocami i galaretką - sprawdzony przepis dla dzieci. Polecamy przepis na szybki deser.
![ciasto, owoce, deser, budyń ciasto, owoce, deser, budyń](https://images.immediate.co.uk/production/volatile/sites/56/2024/05/img47Hdc1-a43d266.jpg?quality=90&resize=800,534)
Data publikacji: środa, 18 grudnia 2013 11:57
Reklama
- opakowanie ciasta francuskiego,
- kilogram truskawek,
- 2 galaretki truskawkowe,
- 2 budynie waniliowe,
- litr mleka.
Ciasto francuskie ułóż w okrągłej foremce, upiecz i ostudź. Przygotuj budyń, a gdy wystygnie, rozsmaruj go na blacie ciasta. Truskawki dokładnie umyj, odszypułkuj, ułóż na cieście. Obie galaretki przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gdy zaczną już tężeć, zalej nimi ciasto.
Reklama
Polecamy: Mazurek przepis
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama