Reklama

Reklama
  • 6 jajek,
  • 9 łyżek cukru,
  • olejek migdałowy,
  • żelatyna,
  • 1 łyżka kakao,
  • 1,5 szklanki śmietany,
  • cukier waniliowy,
  • 2-3 galaretki (czerwona, zielona lub żółta).

Opakowanie żelatyny zrobić wg przepisu, podzielić na 3 porcje, pozostawić w ciepłym miejscu, żeby żelatyna nie zastygła.
Ubić 3 białka i 3 łyżki cukru, dodać 3 żółtka i wymieszać, dodać olejek migdałowy. Do masy wlać żelatynę, wymieszać i wlać do formy. Poczekać aż zastygnie i zalać galaretką, kiedy ta zastygnie wlać drugą warstwę pianki - 3 białka, 3 łyżki cukru, 3 żółtka i 1 łyżkę kakao, dodać drugą porcję żelatyny, wlać na galaretkę. Kiedy ta zastygnie, wlać kolejna piankę 1,5 szklanki śmietany i 3 łyżki cukru ubić, dodać cukier waniliowy i trzecią porcję żelatyny. Zalać to na poprzednie warstwy. Można też zalać kolejną galaretką dla uzyskania 6 warstw.
Smacznego!

Zobacz inne przepisy dla dzieci

Reklama

Przepis nadesłany na konkurs "Świąteczne wypieki z Babyonline.pl" nadesłany przez Katarzynę Borszcz.

Reklama
Reklama
Reklama