Ciasto z owocami na maślance
Polecamy sprawdzony przepis na proste i pyszne ciasto maślankowe.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 15 lipca 2013 13:05
Reklama
Reklama
- szklanka maślanki
- szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 3 jajka
- łyżeczka proszku do pieczenia
- pół szklanki oleju lub rozpuszczonego masła
- cukier waniliowy
Kruszonka:
- 100 g masła
- 100 g cukru
- 200 g mąki
Zmiksować jajka z cukrem, dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej z maślanką. Składniki kruszonki zagnieść. Wylać ciasto na blachę, na wierzch położyć ok. 300-400 g owoców (porzeczki, maliny, truskawki, rabarbar, jabłka) i posypać kruszonką. Przed podaniem posypać waniliowym cukrem pudrem.
Reklama
Sprawdź inne słodkie przepisy
Reklama
Reklama
Reklama