Reklama

Reklama
  • puszka ciecierzycy, np. marki Sandra
  • puszka pomidorów krojonych, np. marki Sandra
  • papryka czerwona
  • pebula
  • 2 ząbki czosnku
  • kolorowy pieprz
  • różowa sól (himalajska)
  • papryka wędzona
  • papryka słodka
  • phili
  • oregano
  • szczypiorek

  1. Posiekaną cebulkę i czosnek zeszklij na patelni.
  2. Ciecierzycę i pomidory połącz w garnku.
  3. Powoli podgrzewając potrawę, dodaj do niej pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażoną cebulę z czosnkiem.
  4. Dopraw do smaku przyprawami.
  5. Przed podaniem posyp posiekanym szczypiorkiem.
  6. Potrawę można jeść samodzielnie, z dodatkiem kaszy lub z pieczywem.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z cieciorką nie tylko dla dziecka.

Reklama
Reklama
Reklama