Cielęcina z brzoskwiniami
Cielęcina z brzoskwiniami to źródło witaminy D, witamin z grupy B, żelaza oraz kwasów omega-3. To idealne mięso do podania dziecku - jest delikatne i lekkostrawne.
- Przepis pochodzi z magazynu "Mamo, To Ja"
Opublikowano: wtorek, 6 września 2016 11:36
Reklama
Reklama
- 600 g cielęciny
- cebulka
- 2 ząbki czosnku
- sól
- 2 łyżki mąki
- 2 brzoskwinie
- kilka listków mięty
Mięso pokrój w kostkę, a następnie oprósz solą. Obtocz w mące i obsmaż na patelni. Cebulę i czosnek drobno pokrój, dodaj do mięsa. Podlej wodą, posól i duś
pod przykryciem około pół godziny.
10 minut przed końcem dodaj do mięsa pokrojone w kostkę brzoskwinie i posiekaną miętę. Podawaj z kluseczkami lub ryżem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na mięso na obiad dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama