Reklama

Reklama
  • 150 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 100 ml mleka
  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 100 g masła, miękkiego
  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 średnie gruszki

Twarożek dokładnie połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odstawić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać masło dalej ucierając. Połączyć z twarożkiem wymieszanym z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu wmieszać posiekaną na małe kawałeczki czekoladę. Masę przełożyć do wyłożonej papierem keksówki. Gruszki pokrojone w plastry włożyć na sztorc w ciasto, piec około 60 minut w 180 stopniach C. Ostudzić na kratce kuchennej. Podawać lekko oprószone cukrem pudrem, krojone w plastry.

Reklama

Zobacz więcej przepisów dla dziecka z gruszkami

Reklama
Reklama
Reklama