Czerwona zupka z indykiem
Zupa z buraków i indyka - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: czwartek, 19 grudnia 2013 08:58
Reklama
Reklama
- burak,
- pół ziemniaka,
- łyżeczka masła,
- pół szklanki wody,
- 200 g mięsa z indyka - QAFP.
Buraka umyj i w skórce ugotuj do miękkości. Ziemniaka umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i razem z mięsem włóż do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Mięso wyjmij i drobno pokrój. Ugotowanego buraka ostudź (np. pod zimną wodą), a następnie obierz ze skórki. Połowę pokrój na cząstki, dodaj do ziemniaka i zmiksuj. Wsyp posiekane mięso i świeże masło. Ciągle mieszając, krótko zagotuj. Zanim podasz dziecku, sprawdź, czy zupka ma odpowiednią temperaturę.
Reklama
Polecamy przepis: sałatka buraczana
Reklama
Reklama
Reklama