Reklama

Reklama
  • burak,
  • pół ziemniaka,
  • łyżeczka masła,
  • pół szklanki wody,
  • 200 g mięsa z indyka - QAFP.

Buraka umyj i w skórce ugotuj do miękkości. Ziemniaka umyj, obierz, opłucz, pokrój w kostkę i razem z mięsem włóż do wrzącej wody. Gotuj na małym ogniu około 15 minut. Mięso wyjmij i drobno pokrój. Ugotowanego buraka ostudź (np. pod zimną wodą), a następnie obierz ze skórki. Połowę pokrój na cząstki, dodaj do ziemniaka i zmiksuj. Wsyp posiekane mięso i świeże masło. Ciągle mieszając, krótko zagotuj. Zanim podasz dziecku, sprawdź, czy zupka ma odpowiednią temperaturę.

Reklama

Polecamy przepis: sałatka buraczana

Reklama
Reklama
Reklama