Delikatne purée ziemniaczane
Puree jest świetnym dodatkiem do obiadu, a dla niemowlaka może być jednym z pierwszych dań, których dziecko spróbuje podczas rozszerzania diety. I bardzo łatwo je przygotować.

- miesięcznik „Twoje Dziecko”
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 15:20
Reklama
- ziemniak
- 30-50 ml mleka następnego
- łyżeczka świeżego masła
- łyżeczka kleiku ryżowego
Reklama
- Ziemniaka wyszoruj, obierz, opłucz i pokrój.
- Włóż do wrzątku i ugotuj. Odcedź.
- Zmiksuj z mlekiem, kleikiem i masłem. Bardzo krótko zagotuj (tylko jeśli jest to danie dla niemowlaka).
- Podawaj po ostudzeniu, np. jako składnik obiadku.
Reklama
Zobacz też więcej pomysłów na dania z ziemniaków dla dzieci
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Nasze akcje
W trosce o delikatną skórę niemowląt. Rozwiewamy wątpliwości na temat pielęgnacji dzieci
Współpraca reklamowa
malgorzatagoreckakosmala
redakcjamamotoja
Mama
Delikatna konsystencja i obłędny zapach! Moja skóra pokochała kosmetyki Mixa [TEST REDAKCJI]
Współpraca reklamowa
Oktawia Staciewińska
Oktawia Staciewińska