Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem
Wypróbuj przepis na deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem

Opublikowano: środa, 18 grudnia 2013 19:38
Reklama
Reklama
- 3 łyżeczki kleiku ryżowego
- pół średniego jabłka
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1/5 szklanki wody
Reklama
Jabłko umyj, obierz, zetrzyj na drobnej tarce. Zagotuj wodę, zdejmij z ognia, a następnie dodaj starte jabłko, kleik ryżowy i wszystko starannie wymieszaj. Wyłóż deser na talerzyk. Możesz w nim zrobić niewielkie zagłębienie, by wlać w nie jogurt naturalny. Podawaj dziecku łyżeczką na podwieczorek.
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Żywienie
Dieta lekkostrawna dla dziecka: jaka to dieta? Przepisy na lekkostrawne śniadania, obiady i kolacje
Magdalena Drab
Przepisy
Placuszki bananowe dla dzieci i niemowląt – ekspresowe przepisy: z jogurtem, bez jaj i mleka
Ewa Janczak-Cwil
Newsy
8-osobowa rodzina wpadła na drogi obiad z deserem. Nie przypuszczali, do czego zdolny jest właściciel restauracji
Luiza Słuszniak
Święta i uroczystości
Menu komunijne w domu. Przykładowe menu na komunię: przystawki, dania gorące, desery (przepisy)
Magdalena Drab
Gotowanie z dziećmi
Serniki wielkanocne LAST MINUTE: z jogurtu greckiego i bez pieczenia (dla dużych i małych!)
Karolina Stępniewska
Aleksandra Sobieraj
Newsy
Wściekła ekspertka pokazała jedzenie z przedszkola. To norma w placówkach? Lepiej karmią w szpitalach
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska