Deser jabłkowo-ryżowy z jogurtem naturalnym
Twoje dziecko uczy się jeść samodzielnie? Wypróbuj przepis deserek, który mu to ułatwi.
- Edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 11 marca 2013 10:01
Reklama
Reklama
- 3 łyżeczki kleiku ryżowego,
- 1/2 średniego jabłka,
- 2 łyżki naturalnego jogurtu,
- łyżeczka cukru,
- 1/5 szklanki wody.
Jabłko (najlepiej winne, niezbyt słodkie) starannie umyj, obierz i zetrzyj na drobnej tarce. Zagotuj wodę z cukrem, a następnie dodaj uprzednio starte jabłko, kleik ryżowy i wszystko starannie wymieszaj. Wyłóż deser na talerzyk. Możesz w nim zrobić niewielkie zagłębienie, by wlać w nie jogurt naturalny. Podawaj dziecku potrawę łyżeczką. Ten deser będzie mu z pewnością smakował. Możesz wykorzystać to karmienie jako naukę samodzielnego jedzenia.
Reklama
1 porcja dla malucha - ok. 150 ml
Reklama
Reklama
Reklama