Reklama

Reklama
  • 180 g mąki ziemniaczanej
  • 1/4 łyżeczki cynamonu
  • 1/8 łyżeczki soli
  • 2 łyżki śmietany
  • 1 jajko
  • 2 łyżki wody
  • 1/4 szklanki cukru
  • olej do smażenia

Zmieszaj cukier z cynamonem i odstaw na bok. Jajko zmieszaj z wodą i śmietaną. Dołóż pozostałe składniki. Do głębokiego rondla wlej około 1,5 cm oleju i dobrze rozgrzej. Jak olej będzie już dobrze rozgrzany wrzuć do niego kulkę zrobioną z jednej łyżki ciasta. Ciasto zacznie szybko rosnąć. Smaż pączki po obu stronach. Wyciągnij pączka i połóż na papierowym ręczniku, aby wsiąknął nadmiar tłuszczu. Zostaw do ostygnięcia, ale pamiętaj, że takie pączki nie mogą leżeć zbyt długo, aby nie straciły chrupkości.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na pączki

Reklama
Reklama
Reklama