Dip czosnkowy do warzyw
Doskonałą i zdrową wegetariańską przekąską będą warzywa pokrojone w słupki z sosem czosnkowym. Wystarczy umyć, obrać i pokroić ulubione warzywa (marchewkę, ogórek, paprykę itp.) i postawić obok sos czosnkowy
Opublikowano: wtorek, 7 marca 2017 16:57
Reklama
Reklama
- 150 g jogurtu naturalnego (1 kubeczek)
- łyżka majonezu
- 2 małe ząbki czosnku
- oregano (świeże lub suszone)
- sól
- pieprz
Jogurt wymieszaj z majonezem za pomocą małej trzepaczki. Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i oregano. Dodaj sól i pieprz do smaku. Ponownie dokładnie wymieszaj. Obok dipu postaw pokrojone w słupki świeże warzywa: marchewkę, ogórka, paprykę, seler naciowy.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na zdrowe przekąski z warzywami
Reklama
Reklama
Reklama