Reklama

Reklama
  • 200 g mąki tortowej, np. Lubella
  • 200 g mąki kukurydzianej
  • 300 g wody
  • 2 łyżeczki kuminu
  • 2 łyżeczki ostrej papryki
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • łyżeczka kurkumy
  • 2 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 8 łyżek oleju

W misce wymieszaj mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotuj i dodaj do mąki z przyprawami. Wymieszaj dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrób. Odstaw do ostygnięcia. Ciasto podziel na trzy części i rozwałkuj na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokrój w trójkąty, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez 10 minut. Do domowych nachosów świetnie pasuje sos salsa pomidorowa.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na szybkie dania dla dzieci

Reklama
Reklama
Reklama