Domowe nachosy
Do pomidorowej salsy świetnie pasują nachosy. I wcale nie tak trudno zrobić je w domu. Domowe nachosy będą na pewno pyszne i dużo zdrowsze niż te ze sklepu. Oto przepis na domowe nachosy.
- mat. pras. Łowicz
Data publikacji: poniedziałek, 22 maja 2017 09:57
Reklama
- 200 g mąki tortowej, np. Lubella
- 200 g mąki kukurydzianej
- 300 g wody
- 2 łyżeczki kuminu
- 2 łyżeczki ostrej papryki
- łyżeczka słodkiej papryki
- łyżeczka kurkumy
- 2 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki pieprzu
- 8 łyżek oleju
W misce wymieszaj mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotuj i dodaj do mąki z przyprawami. Wymieszaj dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrób. Odstaw do ostygnięcia. Ciasto podziel na trzy części i rozwałkuj na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokrój w trójkąty, ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w piekarniku nagrzanym do 190 st. przez 10 minut. Do domowych nachosów świetnie pasuje sos salsa pomidorowa.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na szybkie dania dla dzieci
Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama