Domowe ptasie mleczko
Polecamy przepis na domowe ptasie mleczko.
- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 8 kwietnia 2013 17:28
Reklama
Reklama
- dwie szklanki mleka,
- serek homogenizowany,
- dwie łyżki żelatyny,
- dwie łyżki cukru,
- cukier waniliowy.
Żelatynę namocz w pięciu łyżkach zimnej, przegotowanej wody, a następnie rozpuść ją, ciągle mieszając, na bardzo małym ogniu lub w kąpieli wodnej. Mleko zmiksuj z serkiem homogenizowanym, cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj rozpuszczoną żelatynę i odstaw do zastygnięcia. Gdy masa zacznie gęstnieć, ubij ją trzepaczką, przełóż do miseczek, udekoruj kolorowymi owocami lub tartą czekoladą.
Reklama
Zobacz inne mleczne desery
Reklama
Reklama
Reklama