Dorsz z tymiankiem
Dorsz to ryba morska dostępna przez cały rok. Ma mało ości, stymuluje układ odpornościowy. Zawiera też dużą ilość pełnowartościowego białka. Oto przepis na pysznego grillowanego dorsza.

- mat. pras. Kuhne
Opublikowano: piątek, 18 sierpnia 2017 16:22
Reklama
Reklama
- dorsz
- cytryna
- świeży tymianek
- sól morska
- pieprz ziołowy
- dressing włoski, np. marki Kühne*
*w daniu dla dziecka możesz pominąć ten składnik
- Cytrynę dokładnie umyj i zetrzyj skórkę.
- Sól wymieszaj razem z pieprzem, sokiem z cytryny, posiekanym tymiankiem, dressingiem i startą skórką z cytryny.
- Marynuj w tej mieszance rybę przez godzinę.
- Grilluj na patelni grillowej ok. 15 minut w zależności od grubości ryby.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Prawo i finanse
Zgoda na wyjazd dziecka za granicę 2025. Będzie potrzebna nawet na wyjazd z dziadkami!
Joanna Biegaj, Magdalena Drab
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Newsy
„Marzą mi się romantyczne wakacje z mężem, zamiast tego wciąż kłócimy się, kto idzie z dziećmi na basen albo plac zabaw” (list do redakcji)
redakcjamamotoja
Luiza Słuszniak