Dorsz z tymiankiem
Dorsz to ryba morska dostępna przez cały rok. Ma mało ości, stymuluje układ odpornościowy. Zawiera też dużą ilość pełnowartościowego białka. Oto przepis na pysznego grillowanego dorsza.
- mat. pras. Kuhne
Opublikowano: piątek, 18 sierpnia 2017 16:22
Reklama
Reklama
- dorsz
- cytryna
- świeży tymianek
- sól morska
- pieprz ziołowy
- dressing włoski, np. marki Kühne*
*w daniu dla dziecka możesz pominąć ten składnik
- Cytrynę dokładnie umyj i zetrzyj skórkę.
- Sól wymieszaj razem z pieprzem, sokiem z cytryny, posiekanym tymiankiem, dressingiem i startą skórką z cytryny.
- Marynuj w tej mieszance rybę przez godzinę.
- Grilluj na patelni grillowej ok. 15 minut w zależności od grubości ryby.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z ryb
Reklama
Reklama
Reklama