Reklama
  • 50 dag mielonego mięsa z kurczaka
  • duża cebula
  • jajko
  • mąka
  • sól, pieprz

na sos:

  • garść szpinaku
  • 6 dag masła
  • 2 łyżki mąki
  • 2 szklanki wywaru z gotowania pulpetów
  • 10 dag sera typu feta
  • bazylia do dekoracji

Cebulę obrać, drobno posiekać. W misce wymieszać mięso, cebulę, jajko, sól, i pieprz. Z mięsa formować podłużne pulpety, obtoczyć w mące i gotować kilka minut od momentu wypłynięcia w lekko posolonym wrzątku.
Masło rozpuścić w rondlu, dodać mąkę, przesmażyć. Ciągle mieszając, dodawać partiami wywar z pulpetów. Do powstałego sosu dodać fetę i zmiksować. Wymieszać ze szpinakiem. Gotowym sosem polać pulpety i gotować jeszcze kilka minut.

Zobacz także
Reklama

Zobacz więcej przepisów na pulpety na obiad dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama