Drobiowo-jarzynowa pasta do pieczywa
Znudziły ci się wędliny i sery na kanapkach? Wypróbuj naszą drobiowo-jarzynową pastę do pieczywa!

Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 11:42
Reklama
Reklama
- 1/4 małej marchwi i pietruszki,
- cząstka cebuli – 5 g,
- cząstka selera – 10 g,
- 40 g surowego mięsa z piersi indyka,
- 1/2 szklanki wody,
- ugotowane żółtko,
- łyżeczka oleju sojowego lub oliwy z oliwek,
- 1/2 łyżeczki posiekanej zielonej pietruszki.
Reklama
Marchew, pietruszkę, cebulę i seler starannie umyj i obierz. Opłucz mięso. Do wrzącej wody włóż włoszczyznę i mięso z indyka, ugotuj wszystko do miękkości. Do warzyw i mięsa dodaj ugotowane żółtko, przekręć wszystko przez maszynkę lub rozdrobnij za pomocą blendera. Do pasty dodaj olej oraz drobno posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Posmaruj pastą kromkę bułki (bez skórki). Podziel kanapkę na cząstki. Takie małe kolorowe kanapeczki możesz podawać dziecku na śniadanie lub kolację. Możesz też używać pasty jako alternatywy dla masła.
1 porcja dla malucha = 20–30 g
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Cytaty i przysłowia
Piękne cytaty o miłości do dziecka: idealne do dedykacji, na urodziny, chrzest i inne okazje
,
Edukacja
Rekrutacja do szkoły podstawowej 2025: do ilu szkół można złożyć papiery? Rejonizacja i potrzebne dokumenty
,
Aktualności
Co zrobić, jeśli twoje dziecko nie dostało się do wymarzonego przedszkola? Użyj tych 3 argumentów
,