Reklama

Reklama
  • 300 g marchwi startej na tarce o małych oczkach
  • 300 g mąki żytniej
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego mielonego
  • 1,5 łyżeczki cynamonu
  • 1 płaska łyżka proszku do pieczenia, np. Delecta

  1. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, a piekarnik nagrzej do 200°C.
  2. Wymieszaj starte marchewki z cukrem.
  3. Duś je na wolnym ogniu w garnku, aż marchewka puści sok.
  4. Dodaj mąkę żytnią, proszek i przyprawy.
  5. Wyrób ciasto w kształcie grubego wałka.
  6. Pokrój wałek na ukos, na kawałki przypominające duże kopytka.
  7. Przełóż na blachę i piecz około 25 minut, aż ciasteczka się zarumienią.
  8. Wyjmij z piekarnika i odstaw do wystygnięcia.
Reklama

Zobacz też inne przepisy na desery dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama