Reklama
  • po pół małej marchewki i pietruszki,
  • pół szklanki drobno pokrojonej młodej fasolki szparagowej,
  • 40 g mięsa z piersi indyka,
  • 1/5 szklanki kaszy manny,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • szklanka wody,
  • odrobina posiekanego koperku.

Reklama

Wrzuć mięso do wrzątku i ugotuj je do miękkości. Pokrój w kostkę marchewkę, pietruszkę i razem z fasolką ugotuj osobno. Kaszę mannę rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do gotującego się wywaru warzywnego. Cały czas mieszaj, aż do ugotowania się kaszki. Całość zmiksuj. Dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i zagotuj. Zupkę posyp dobrze posiekanym (lub przetartym) mięsem z indyka, odrobiną dokładnie posiekanego koperku.

Reklama
Reklama
Reklama