Fasolkowa smakowitość
Zupa z fasoli - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: wtorek, 17 grudnia 2013 15:10
Reklama
Reklama
- po pół małej marchewki i pietruszki,
- pół szklanki drobno pokrojonej młodej fasolki szparagowej,
- 40 g mięsa z piersi indyka,
- 1/5 szklanki kaszy manny,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- szklanka wody,
- odrobina posiekanego koperku.
Reklama
Wrzuć mięso do wrzątku i ugotuj je do miękkości. Pokrój w kostkę marchewkę, pietruszkę i razem z fasolką ugotuj osobno. Kaszę mannę rozprowadź w zimnej wodzie i wlej do gotującego się wywaru warzywnego. Cały czas mieszaj, aż do ugotowania się kaszki. Całość zmiksuj. Dodaj oliwę z oliwek, wymieszaj i zagotuj. Zupkę posyp dobrze posiekanym (lub przetartym) mięsem z indyka, odrobiną dokładnie posiekanego koperku.
Reklama
Reklama
Reklama