Reklama

Reklama
  • 6 ziemniaków
  • 20 dag mielonego mięsa
  • litr bulionu mięsnego
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • gałka muszkatołowa
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz

Obrane ziemniaki podgotuj w bulionie (powinny być lekko twardawe). Wyjmij ziemniaki z bulionu, ostudź i wydrąż łyżeczką. Wydrążony miąższ rozgnieć widelcem.
Do mielonego mięsa dodaj posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz rozgniecione ziemniaki. Dopraw masę solą, pieprzem i gałką. Tą masą nadziej ziemniaki.
Ułóż w naczyniu żaroodpornym, zalej do połowy bulionem (pozostałym po gotowaniu ziemniaków). Wstaw do nagrzanego piekarnika.
Zapiekaj danie ok. 30 minut w temp. 220 st. C.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na potrawy z warzywami dla dziecka

Reklama
Reklama
Reklama