Reklama

Reklama
  • 4 pomidory
  • po pół świeżego ogórka, czerwonej papryki, cebuli cukrowej
  • łyżka pokruszonej suchej bułki
  • ząbek czosnku
  • 1,5 łyżki oliwy
  • łyżka soku z cytryny
  • 1,5 szklanki wody
  • sól, pieprz

Reklama

Pomidory zanurz we wrzącej wodzie, wyjmij, polej zimną wodą, zdejmij skórkę. Przekrój na pół, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ogórek obierz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do naczynia do miksowania, dodaj bułkę, oliwę, sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Przelej ją do głębokiej salaterki, dodaj wodę, wymieszaj. Dopraw do smaku. Podawaj na zimno.

Reklama
Reklama
Reklama