Gaspacho
Przepis na gaspacho dla dzieci. Wypróbuj.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 12:00
Reklama
Reklama
- 4 pomidory
- po pół świeżego ogórka, czerwonej papryki, cebuli cukrowej
- łyżka pokruszonej suchej bułki
- ząbek czosnku
- 1,5 łyżki oliwy
- łyżka soku z cytryny
- 1,5 szklanki wody
- sól, pieprz
Reklama
Pomidory zanurz we wrzącej wodzie, wyjmij, polej zimną wodą, zdejmij skórkę. Przekrój na pół, usuń pestki i pokrój w kostkę. Ogórek obierz, pokrój w kostkę. Cebulę i czosnek posiekaj. Wszystkie warzywa przełóż do naczynia do miksowania, dodaj bułkę, oliwę, sok z cytryny i zmiksuj na gładką masę. Przelej ją do głębokiej salaterki, dodaj wodę, wymieszaj. Dopraw do smaku. Podawaj na zimno.
Reklama
Reklama
Reklama