Reklama
  • główka kapusty
  • szklanka gotowanego ryżu
  • 250 g mielonej cielęciny
  • cebula
  • 2 łyżki oleju
  • natka pietruszki
  • sól

Ryż zmieszaj z mięsem, dodaj drobno posiekaną cebulę, natkę, szczyptę soli i olej. Wszystko wymieszaj. Z kapusty wytnij głąb, włóż ją do garnka i zalej gorącą, osoloną wodą. Gotuj ok. 10 minut. Wyjmij z garnka, ostudź i podziel na liście. Na każdy nałóż po dwie łyżki farszu, uformuj gołąbki, ułóż ciasno w garnku (dno wyłóż liśćmi kapusty). Zalej gorącą wodą. Gotuj pod przykryciem pół godziny na małym ogniu.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z cielęciną
Polecamy: Mini gołąbki z żurawiną bez zawijania

Zobacz także
Reklama
Reklama
Reklama