Gołąbki z ryżem
Pyszne i aromatyczne gołąbki z cielęciną i ryżem - przepis dla całej rodziny.
- Mamo to ja
Opublikowano: czwartek, 13 sierpnia 2015 11:00
Reklama
Reklama
- główka kapusty
- szklanka gotowanego ryżu
- 250 g mielonej cielęciny
- cebula
- 2 łyżki oleju
- natka pietruszki
- sól
Ryż zmieszaj z mięsem, dodaj drobno posiekaną cebulę, natkę, szczyptę soli i olej. Wszystko wymieszaj. Z kapusty wytnij głąb, włóż ją do garnka i zalej gorącą, osoloną wodą. Gotuj ok. 10 minut. Wyjmij z garnka, ostudź i podziel na liście. Na każdy nałóż po dwie łyżki farszu, uformuj gołąbki, ułóż ciasno w garnku (dno wyłóż liśćmi kapusty). Zalej gorącą wodą. Gotuj pod przykryciem pół godziny na małym ogniu.
Reklama
Wypróbuj inne przepisy z cielęciną
Polecamy: Mini gołąbki z żurawiną bez zawijania
Reklama
Reklama
Reklama