Reklama

Reklama
  • 200 g piersi z kurczaka
  • 1 łyżka przyprawy do mięs
  • opakowanie sera typu feta
  • opakowanie greckiego sosu sałatkowego
  • 1 cukinia
  • 1 bakłażan
  • 1 średnia cebula
  • 2 papryki
  • 3 łyżki oliwy

Pierś z kurczaka oprósz przyprawą do mięsa i usmaż na rozgrzanej patelni. Następnie ostudź mięso i pokrój je w kostkę.

W naczyniu żaroodpornym umieść warzywa i piecz je przez 30 minut w 180 st. C. Potem ostudź je i pokrój w kostkę.

Kurczaka i warzywa wymieszaj. Dodaj do nich przygotowany wcześniej sos sałatkowy (zawartość torebki wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody).

Sałatkę można podawać w pucharkach, na wierzch potrawy połóż pokruszoną fetę. Smacznego!

Źródło: materiały prasowe Knorr

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama