Grzanki z serem i warzywami
Doskonałym sposobem na złagodzenie intensywnego smaku warzyw jest dodanie do nich sera. Taki patent doskonale sprawdzi się przy zapiekankach i grzankach.

- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Kühne, producenta dressingów sałatkowych
Opublikowano: piątek, 27 stycznia 2017 13:26
Reklama
Reklama
- Pieczywo
- Żółta i czerwona papryka
- Czosnek
- Oliwki
- Kilka plastrów sera mozzarella
- Dressing włoski
- Tymianek
- bazylia
- Sól
- pieprz
Papryki myjemy i kroimy. Czosnek obieramy i również kroimy w plasterki, podobnie postępujemy z oliwkami. Na kromki pieczywka kładziemy po plasterku sera i pokrojone warzywa. Każdą grzankę doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy ziołami oraz polewamy dressingiem. Wstawiamy do piekarnika na 10-15 minut.
Reklama
Zobacz też: Przepisy na grzanki i kanapki dla dziecka
Reklama
Reklama
Reklama
Polecane
Żywienie
Twarożek dla niemowlaka: od kiedy i jaki ser? Unikajcie tylko jednego składnika (dużo przepisów)
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Ewa Janczak-Cwil
Ewa Janczak-Cwil
kstawiarska, Luiza Słuszniak
Dieta w ciąży
Pesto pietruszkowe w ciąży i nie tylko: przepis na pyszne bogactwo witamin (+ właściwości dla zdrowia i urody)
Luiza Słuszniak
Newsy
Kupiłam dziecięcy ręcznik z Action i szybko wróciłam po kolejne. Kosztuje tylko 17,95 zł i waży tyle co nic
Maria Kaczyńska-Żandarowska
Cytaty i przysłowia
Cytaty na chrzest: mądre życzenia i krótkie sentencje. Jan Paweł II, Twardowski i cytaty z Biblii
Milena Oszczepalińska
Weronika Zagojska
Magdalena Drab, Maria Kaczyńska-Żandarowska
Joanna Biegaj, Magdalena Drab