Reklama

Reklama
  • 50 dag pieczarek (lub grzybów mieszanych)
  • 250 g makaronu
  • 2 cebule
  • szklanka śmietany 18-proc.
  • 2 jajka
  • masło
  • 3 łyżki żółtego sera (startego)
  • tymianek
  • sól
  • pieprz

Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź. Pieczarki pokrój na plasterki i podsmaż na maśle (inne grzyby duś aż będą miękkie). Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i również podsmaż.
Ugotowany makaron wymieszaj z cebulą i pieczarkami.
Śmietanę roztrzep z jajkami, solą i pieprzem. Dodaj posiekanego tymianku.
Makaron przełóż do kokilek. Zalej masą śmietanowo-jajeczną i posyp odrobiną żółtego sera. Zapiekaj w piekarniku o temp. 180 st. C ok. 20 minut.
Przed podaniem posyp świeżym tymiankiem.

Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania obiadowe dla całej rodziny

Reklama
Reklama
Reklama