Reklama
  • 300 g polędwicy wołowej z młodego bydła,
  • pół pęczka włoszczyzny,
  • 4–5 ziemniaków,
  • 3 ogórki kwaszone,
  • 2 łyżki oliwy z oliwek,
  • 1 nieduża cebula,
  • pół opakowania śmietany (18% tłuszczu),
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • sól, pieprz.

Reklama

Warzywa pokrój w słupki, a obrane ogórki kwaszone w kostkę. Cebulę posiekaj i zrumień. Mięso ugotuj z warzywami i przecedź. Usmażoną cebulę, pokrojone mięso i ziemniaki duś w wywarze ok. 15 minut. Kiedy ziemniaki będą miękkie, dodaj ogórki, warzywa z wywaru, sól i pieprz. Dopraw zawiesiną z mąki i śmietany, zagotuj. Podawaj z bułeczką.
1 porcja dla dziecka = 2–3 łyżeczki + 1/2 bułki

Reklama
Reklama
Reklama