– 400 g schabu bez kości,
– 5 średnich marchewek lub opakowanie marchwi mrożonej,
– 2 łyżki oleju rzepakowego,
– 2 łyżki mąki pszennej,
– łyżeczka jarzynki,
– sól, biały pieprz,
– woda.

Reklama

Reklama

Marchew pokrój w drobną kostkę. Schab umyj pokrój w kostkę, oprósz mąką wymieszaną z Jarzynką. Na patelni z przykrywą lub w rondlu rozgrzej olej, włóż mięso i usmaż je. Dodaj szklankę wody lub wywaru z warzyw oraz marchew. Mięso z marchewką duś pod przykryciem przez 20–30 minut. Przypraw danie do smaku. Podawaj z ziemniakami lub ryżem ugotowanym na sypko.
1 porcja dla dziecka = 4-5 „kostek” mięsa + łyżka sosu warzywnego

Reklama
Reklama
Reklama