Herbatka z kopru i rumianku
Herbatka z kopru i rumianku - sprawdzony przepis
Opublikowano: środa, 11 grudnia 2013 12:52
Reklama
– łyżeczka włoskiego kopru i rumianku,
– płaska łyżeczka cukru ,
– 2/3 szklanki wody.
Reklama
Reklama
Wymieszaj zioła i wsyp je do porcelanowego kubeczka. Zalej zioła wrzątkiem i pozostaw je na 15 minut pod przykryciem, aby się zaparzyły. Przecedź napar przez gęste sitko, by otrzymać klarowny napój. Osłodź herbatkę, zagotuj. Napar z kopru i rumianku doskonale ugasi pragnienie malucha, a poza tym ułatwia on trawienie. Napar nie powinien jednak być podawany codziennie, tylko od czasu do czasu. Herbatkę ziołową najlepiej przygotować z wody przeznaczonej dla niemowląt.
1 porcja dla malucha = 100–150 g
Reklama
Reklama
Reklama