Reklama
  • 3-4 filety z indyka (300 g) - QAFP
  • 1 łyżka mąki pszennej
  • 1/2 pęczka włoszczyzny
  • oliwa z oliwek
  • 4 łyżki śmietany kremówki
  • 200 g brukselki
  • sól, pieprz

Mięso opłucz, pokrój w paseczki, lekko oprósz mąką i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Warzywa umyj, obierz, opłucz i zetrzyj na grubej tarce jarzynowej, tylko pora pokrój w talarki. Dodaj do mięsa i uduś. Pod koniec duszenia (po ok. 20 minutach) dodaj śmietanę i przypraw danie do smaku niewielką ilością soli i pieprzu. Osobno ugotuj w lekko osolonej wodzie brukselkę. Jej zielonimi główkami udekoruj porcję indyka w jarzynach.

Porcja dla dziecka 2-3 łyżki mięsa z warzywami i 3-5 brukselek

Zobacz także

Reklama

Wypróbuj inne przepisy z wykorzystaniem drobiu

Reklama
Reklama
Reklama