Reklama

Reklama
  • 8 dużych jaj
  • pół szklanki mleka
  • 80 g posiekanego świeżego szpinaku
  • 5 posiekanych pomidorów sezonowych
  • 2 szalotki pokrojone w kostkę
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • pół paczki rozdrobnionego sera feta
  • 1 pokrojone awokado
  • pół szklanki startego sera

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
  2. Posmaruj formy na muffiny oliwą z oliwek.
  3. W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka i mleko.
  4. Ciągle mieszając dodawaj szpinak, pietruszkę, pomidory i szalotki.
  5. Wypełnij masą miseczki na muffiny i piecz przez 20 - 25 minut.
  6. Wyjmij muffiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie przy pomocy noża wyjmij muffiny z foremek.
  7. Posyp kawałkami awokado, sezonowymi pomidorami i serem.
Reklama

Zobacz więcej przepisów na dania z awokado dla dziecka.

Reklama
Reklama
Reklama