Jajeczne muffiny
Jajeczne muffiny
- mat. pras. Jedz jak mistrz
Opublikowano: piątek, 24 sierpnia 2018 13:41
Reklama
Reklama
- 8 dużych jaj
- pół szklanki mleka
- 80 g posiekanego świeżego szpinaku
- 5 posiekanych pomidorów sezonowych
- 2 szalotki pokrojone w kostkę
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- pół paczki rozdrobnionego sera feta
- 1 pokrojone awokado
- pół szklanki startego sera
- Rozgrzej piekarnik do 180 stopni.
- Posmaruj formy na muffiny oliwą z oliwek.
- W dużej misce dokładnie wymieszaj jajka i mleko.
- Ciągle mieszając dodawaj szpinak, pietruszkę, pomidory i szalotki.
- Wypełnij masą miseczki na muffiny i piecz przez 20 - 25 minut.
- Wyjmij muffiny z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia, a następnie przy pomocy noża wyjmij muffiny z foremek.
- Posyp kawałkami awokado, sezonowymi pomidorami i serem.
Reklama
Zobacz więcej przepisów na dania z awokado dla dziecka.
Reklama
Reklama
Reklama