Jajka faszerowane z pastą ze słonecznika
Genialny przepis na faszerowane jajka, które zachwycą oryginalnym smakiem i wspaniałym wyglądem. Świetnie nadają się na każdą okazję – sprawdzą się zarówno w codziennym, jak i świątecznym menu.
- mat. pras. well-well.eu
Opublikowano: piątek, 30 marca 2018 10:18
Reklama
Reklama
- 8-10 jajek
- 2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
- awokado
- sok z 1/2 cytryny
- pęczek rzodkiewek
- świeża rzeżucha lub kiełki, np. pora lub rzodkwi
- pieprz, sól
- Jajka ugotuj na twardo i ostudź, a następnie przetnij je bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką.
- Wyjmij jajka ze skorupki i posiekaj.
- Obierz awokado, pokrój na dość drobne kawałki i skrop sokiem z cytryny.
- Rzodkiewki pokrój na półplasterki.
- Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodaj rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania.
- Wymieszaj wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, ewentualnie dopraw pieprzem i solą.
- Gotową masę nałóż do pustych skorupek i udekoruj kiełkami.
Wskazówka: Jajka należy zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem – ostrożne i delikatne cięcie może pokruszyć skorupki.
Reklama
Zobacz też inne przepisy na dania z jajek
Reklama
Reklama
Reklama