Reklama

Reklama
  • 8-10 jajek
  • 2 opakowania Pasty z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well
  • awokado
  • sok z 1/2 cytryny
  • pęczek rzodkiewek
  • świeża rzeżucha lub kiełki, np. pora lub rzodkwi
  • pieprz, sól

  1. Jajka ugotuj na twardo i ostudź, a następnie przetnij je bardzo ostrym, dużym nożem wzdłuż – razem ze skorupką.
  2. Wyjmij jajka ze skorupki i posiekaj.
  3. Obierz awokado, pokrój na dość drobne kawałki i skrop sokiem z cytryny.
  4. Rzodkiewki pokrój na półplasterki.
  5. Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodaj rzeżuchę lub kiełki, część odkładając do przybrania.
  6. Wymieszaj wszystko dokładnie z Pastą z pestkami słonecznika z suszonymi pomidorami i bazylią Well Well, ewentualnie dopraw pieprzem i solą.
  7. Gotową masę nałóż do pustych skorupek i udekoruj kiełkami.

Wskazówka: Jajka należy zdecydowanie przeciąć ostrym, dużym nożem – ostrożne i delikatne cięcie może pokruszyć skorupki.

Reklama

Zobacz też inne przepisy na dania z jajek

Reklama
Reklama
Reklama