Reklama

Reklama
  • 5 jajek
  • pół szklanki mąki
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki
  • 20 ml mleka
  • 2 łyżki bułki tartej

Cztery jajka ugotuj na twardo. Do mąki dolej mleko i jedno roztrzepane jajko, dodaj posiekaną natkę pietruszki i bułkę tartą. Dopraw solą i pieprzem. Ciasto zagnieć, rozwałkuj na małe placuszki. Gdy jajka wystygną, obierz je ze skorupki. Owiń placuszkami. Wstaw do lodówki na 30 minut. W dużym rondlu do głębokiego smażenia rozgrzej olej. Delikatnie wkładaj jajka i smaż 3-4 minuty. Osącz na papierze. Podawaj z sałatą, rzodkiewką oraz ziołowym sosem jogurtowym.

Zobacz więcej przepisów na dania z jajkami

Reklama

Reklama
Reklama
Reklama