Reklama
  • 1/2 średniej marchwi (50 g),
  • średni ziemniak (60 g),
  • 1/2 średniej wielkości pomidora (50 g),
  • 40 g chudego surowego mięsa cielęcego,
  • łyżeczka oliwy z oliwek,
  • 50–100 ml wody.

Reklama

Marchew i ziemniaka umyj, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. Zagotuj wodę i włóż mięso. Po ok. 10 minutach dodaj warzywa, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Pomidora sparz, po zdjęciu skórki podziel na ćwiartki, dodaj pod koniec gotowania do jarzynki z mięsem. Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij mięso i na wyparzonej wrzątkiem deseczce drobno posiekaj. Warzywa zmiksuj, dodaj oliwę, wymieszaj, zagotuj, mieszając. Jarzynkę przełóż na wygrzany talerzyk, oprósz posiekaną cielęcinką. Podawaj jako drugie danie.

Reklama
Reklama
Reklama