Jarzynka z cielęciną i pomidorami
Jarzynka z cielęciną i pomidorami - sprawdzony przepis dla niemowlaka.
Opublikowano: piątek, 13 grudnia 2013 10:15
Reklama
Reklama
- 1/2 średniej marchwi (50 g),
- średni ziemniak (60 g),
- 1/2 średniej wielkości pomidora (50 g),
- 40 g chudego surowego mięsa cielęcego,
- łyżeczka oliwy z oliwek,
- 50–100 ml wody.
Reklama
Marchew i ziemniaka umyj, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę. Zagotuj wodę i włóż mięso. Po ok. 10 minutach dodaj warzywa, gotuj na wolnym ogniu pod przykryciem. Pomidora sparz, po zdjęciu skórki podziel na ćwiartki, dodaj pod koniec gotowania do jarzynki z mięsem. Kiedy warzywa będą miękkie, wyjmij mięso i na wyparzonej wrzątkiem deseczce drobno posiekaj. Warzywa zmiksuj, dodaj oliwę, wymieszaj, zagotuj, mieszając. Jarzynkę przełóż na wygrzany talerzyk, oprósz posiekaną cielęcinką. Podawaj jako drugie danie.
Reklama
Reklama
Reklama