Jogurtowy przekładaniec z granolą i dżemem
Jogurtowy przekładaniec z granolą i dżemem to nie tylko szybka, ale i pyszna propozycja na śniadanie. Wystarczą tylko 3 składniki i najważniejszy posiłek dnia gotowy.
- mat. pras. Łowicz
Opublikowano: czwartek, 14 listopada 2019 10:58
Reklama
Reklama
- 1,5 szklanki gęstego jogurtu naturalnego
- 2 łyżki granoli
- 2 czubate łyżki dżemu, np. Łowicz 100% z owoców Truskawka
- Połowę jogurtu wymieszaj z 2 łyżkami dżemu i nałóż na dno szklanki.
- Teraz przełóż do szklanki pozostały jogurt, a wierzch uzupełnij granolą.
- Zależnie od preferencji możesz dołożyć kolejne warstwy.
- Wierzch przekładańca możesz udekorować listkiem świeżej mięty.
Reklama
Zobacz też inne przepisy z jogurtem naturalnym
Reklama
Reklama
Reklama