Kanapka z pastą rybną
Przepis na kanapkę z pastą rybną dla dzieci. Wypróbuj.
- "Mamo, to ja"
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 01:02
Reklama
Reklama
- 100 g wędzonej makreli
- 200 g twarogu
- 20 ml śmietany 18%
- zielona pietruszka
Makrelę obierz ze skóry, starannie wyjmij ości, rozgnieć widelcem. Utrzyj twaróg z odrobiną śmietany na pulchną masę. Połącz z rybą. Jeśli konsystencja jest zbyt rzadka, dodaj twarogu. Jeśli jest zbyt gęsta – śmietanę. Dodaj posiekaną natkę pietruszki i dokładnie wymieszaj. Pastę możesz układać nie tylko na pieczywie, ale też np. na krakersach.
Reklama
Nasza rada: Zamiast śmietany starszemu dziecku (powyżej dwóch lat) możesz dodać do pasty serek topiony. Pasta będzie wtedy miała bardziej stałą konsystencję.
Reklama
Reklama
Reklama