Reklama

Reklama
  • 1/2 średniej główki białej kapusty,
  • 1 średnia marchew,
  • 1 pietruszka,
  • 1/2 selera,
  • 2 ziemniaki,
  • 2 pomidory.
  • liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny.

Kapustę opłucz i poszatkuj. Zagotuj wodę (ok. 1 litra). Wrzuć do niej kapustę i przyprawy. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na grubej tarce, ziemniaki pokrój w kostkę. Dodaj je do kapusty. Pod koniec gotowania dodaj też pokrojone w ćwiartki obrane ze skórki pomidory. Gdy warzywa będą miękkie, przypraw je roztartym czosnkiem i sokiem z cytryny. Możesz podawać z grzankami.

Reklama

Porcja dla dziecka - 150-200 g

Reklama
Reklama
Reklama