Kapuśniaczek ze słodkiej kapusty - przepis
Przedstawiamy przepis na kapuśniaczek ze słodkiej kapusty dla dziecka. Co jest potrzebne i jak go przygotować?
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 15:06
Reklama
Reklama
- 1/2 średniej główki białej kapusty,
- 1 średnia marchew,
- 1 pietruszka,
- 1/2 selera,
- 2 ziemniaki,
- 2 pomidory.
- liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, ząbek czosnku, sok z 1/2 cytryny.
Kapustę opłucz i poszatkuj. Zagotuj wodę (ok. 1 litra). Wrzuć do niej kapustę i przyprawy. Marchew, pietruszkę i seler zetrzyj na grubej tarce, ziemniaki pokrój w kostkę. Dodaj je do kapusty. Pod koniec gotowania dodaj też pokrojone w ćwiartki obrane ze skórki pomidory. Gdy warzywa będą miękkie, przypraw je roztartym czosnkiem i sokiem z cytryny. Możesz podawać z grzankami.
Reklama
Porcja dla dziecka - 150-200 g
Reklama
Reklama
Reklama