Kaszka ryżowa z brzoskwinią
Kaszka ryżowa z dodatkiem cząstek brzoskwini i mleka - sprawdź przepis. Dobry pomysł na letnie śniadanie dla dziecka. Polecamy przepis na kaszkę.
Opublikowano: czwartek, 25 lipca 2013 13:03
Reklama
Reklama
- 150 ml wody,
- 5 miarek mleka modyfikowanego,
- kaszka ryżowa,
- brzoskwinia.
Reklama
Brzoskwinię umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na cząstki. Do garnuszka wlej 2 łyżki wody, dodaj cząstki brzoskwiń. Zagotuj, podduś przez dwie minuty i przetrzyj przez sito. Mleko modyfikowane przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlej do miseczki. Dodaj 3 łyżki kaszki ryżowej i starannie rozmieszaj. Na wierzch wylej owoce. Podawaj dziecku jeszcze ciepłe.
Reklama
Reklama
Reklama