Kaszka ryżowa z brzoskwinią - przepis
Kaszka ryżowa z brzoskwinią. Przepis dla dziecka.
Opublikowano: wtorek, 10 grudnia 2013 10:51
Reklama
Reklama
- 2 łyżki wody
- 5 miarek mleka modyfikowanego
- kaszka ryżowa
- brzoskwinia
Brzoskwinię umyj, obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na cząstki. Do garnuszka wlej 2 łyżki wody, dodaj cząstki brzoskwiń. Zagotuj, podduś przez dwie minuty i przetrzyj przez sito. Mleko modyfikowane przygotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wlej do miseczki. Dodaj 3 łyżki kaszki ryżowej i starannie rozmieszaj. Na wierzch połóż owoce. Podawaj dziecku jeszcze ciepłe.
Reklama
Nasza rada: W 11. miesiącu możesz przygotować maluszkowi pyszną kaszę mannę. Jeśli dziecko nie jest alergikiem, gotuj ją na mleku – przez mniej więcej 10 minut. Potem odstaw z ognia i za pomocą miksera (końcówką do robienia piany) wymieszaj na puszystą masę. Dodaj owoce.
Reklama
Reklama
Reklama