Kaszka ryżowa z jabłuszkiem
Polecamy przepis na owocową kaszkę.
- edipresse
Opublikowano: poniedziałek, 26 sierpnia 2013 11:40
Reklama
Reklama
- 4 łyżki kaszki ryżowej
- 150 ml mleka modyfikowanego
- pół słodkiego jabłka
Mleko przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Wymieszaj z kaszką. Jabłko umyj, obierz ze skórki, zetrzyj na szklanej tarce. Dodaj do kaszki. Podaj dziecku od razu po przygotowaniu.
Reklama
Nasza rada: W niemowlęcych kaszkach węglowodany zostały częściowo zhydrolizowane (rozdrobnione), dzięki czemu są bardzo łatwo przyswajalne i lżej strawne. Kaszki są też sycące, dlatego warto je podawać maluchowi na kolację. Można wybrać jego ulubiony smak.
Reklama
Reklama
Reklama