Kisiel żurawinowy
Kisiel żurawinowy to niezwykle smaczny i zdrowy deser nie tylko dla dziecka, ale i dla całej rodziny. Wypróbuj nasz przepis na kisiel żurawinowy
Opublikowano: czwartek, 5 maja 2016 10:16
Reklama
Reklama
- 1/2 szklanki świeżej (lub mrożonej) żurawiny
- 2 łyżeczki cukru (może być brązowy)
- czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki wody
Żurawinę przebierz, opłucz, ugnieć w kubeczku i przetrzyj przez plastikowe sitko. Połowę przecieru zalej wrzącą wodą, zagotuj, dodaj cukier. Mąkę ziemniaczaną zalej przegotowaną zimną wodą i rozmieszaj. Wlewaj powoli do wrzącego płynu, ciągle mieszając. Zagotuj kisiel.
Zestaw z ognia, dodaj resztę przecieru i wymieszaj. Gorący kisiel wlej do miseczki. Ostudź. Ozdób jogurtem naturalnym.
Zobacz inne przepisy na kisiel dla dziecka
Reklama
Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"
Reklama
Reklama
Reklama