Reklama

Reklama
  • 1/2 szklanki świeżej (lub mrożonej) żurawiny
  • 2 łyżeczki cukru (może być brązowy)
  • czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki wody

Żurawinę przebierz, opłucz, ugnieć w kubeczku i przetrzyj przez plastikowe sitko. Połowę przecieru zalej wrzącą wodą, zagotuj, dodaj cukier. Mąkę ziemniaczaną zalej przegotowaną zimną wodą i rozmieszaj. Wlewaj powoli do wrzącego płynu, ciągle mieszając. Zagotuj kisiel.
Zestaw z ognia, dodaj resztę przecieru i wymieszaj. Gorący kisiel wlej do miseczki. Ostudź. Ozdób jogurtem naturalnym.

Zobacz inne przepisy na kisiel dla dziecka

Reklama

Przepis pochodzi z magazynu "Twoje dziecko"

Reklama
Reklama
Reklama