Kleik ryżowy z jabłkiem i indykiem
Kleik ryżowy z jabłkiem i indykiem - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 12:20
Reklama
Reklama
- 1 średnie jabłko
- 1 łyżeczka świeżego masła
- 4-5 łyżeczek kleiku ryżowego
- mięso z piersi indyka - QAFP
- 60 ml wody
Jabłko umyj, obierz i opłucz, a potem pokrój w ósemki (wytnij gniazdo nasienne). Włóż je do wrzącej wody i rozgotuj. Osobno ugotuj mięso z piersi indyka. Następni posiekaj je na wyparzonej deseczce lub porcelanowym talerzyku. Do jabłka dodaj mięso, masło i kleik ryżowy, wszystko wymieszaj i zagotuj. Podawaj dziecku jako ciepłe danie, ale po ostudzeniu!
Reklama
1 porcja - 180 g + 10 g ugotowanego mięsa z piersi indyka
Reklama
Reklama
Reklama