Klopsiki cielęce
Klopsiki cielęce - przepis
Opublikowano: czwartek, 12 grudnia 2013 12:45
Reklama
Reklama
- 500 g cielęciny
- 1 bułka pszenna
- 1/2 szklanki mleka
- 300 g warzyw: marchewki, pietruszki, pora, selera
- zielony koperek i natka pietruszki
- sól
Mięso opłucz i pokrój. Bułkę namocz w mleku i odciśnij. Opłucz też pęczek koperku. Wszystkie składniki przepuść przez maszynkę, dodaj odrobinę soli, uformuj z masy podłużne klopsiki. Warzywa obierz i poszatkuj. Ułóż na nich w rondlu klopsy, dodaj szklankę wody, gotuj pod przykryciem ok. 30 minut. Podawaj z ryżem, lub ziemniakami. Do każdej porcji dodaj łyżeczkę świeżego masła i oprósz posiekaną natką.
Reklama
Porcja dla dziecka = 150–200 g
Reklama
Reklama
Reklama