Klopsiki z kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym
Klopsiki to ulubione danie dzieci i wielu dorosłych. Tym razem chcemy wam zaproponować klopsiki z kurczaka w sosie paprykowo-pomidorowym. Są smaczne, delikatne i co najważniejsze niezbyt kaloryczne. Zobacz, jak je przyrządzić.
- Przepis pochodzi z materiałów prasowych Knorr
Opublikowano: środa, 29 marca 2017 11:32
Reklama
Reklama
- 2 piersi z kurczaka
- cebula
- czerwona papryka
- 100 g pestek słonecznika
- 2 ząbki czosnku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- kajzerka
- 100 g rodzynek
- kolendra
- kostka sera feta
- 3 łyżki kaparów
- pomidory pelati krojone
- Knorr Naturalnie Smaczne - Klopsiki w sosie pomidorowym
- 3 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny
- Piersi z kurczaka oraz jogurt włóż do kielicha miksera i zmiksuj razem na gładko.
- Kajzerkę i ser feta pokrój w drobną kosteczkę, pestki słonecznika upraż na patelni, posiekaj natkę kolendry i czosnek, a paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
- Mus z kurczaka dopraw połową opakowania Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr, dla nadania niezwykłego smaku i dodaj kapary, kolendrę, bułkę, rodzynki, pestki słonecznika i ser feta. Całość dokładnie wymieszaj.
- Z farszu uformuj pulpety, obsmaż z lewa i prawa na patelni, przełóż na bok.
- Na tej samej patelni zeszklij cebulę, czosnek i paprykę, całość zalej pomidorami z puszki, dopraw do smaku resztą produktu Knorr. Wszystko razem zagotuj.
- Do gotującego się sosu dodaj podsmażone wcześniej pulpety. Wszystko razem duś 3-4 minuty pod przykryciem.
Reklama
Zobacz inny przepis na danie z kurczaka: Zapiekany gyros
Reklama
Reklama
Reklama