Reklama

Reklama
  • 2 piersi z kurczaka
  • cebula
  • czerwona papryka
  • 100 g pestek słonecznika
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • kajzerka
  • 100 g rodzynek
  • kolendra
  • kostka sera feta
  • 3 łyżki kaparów
  • pomidory pelati krojone
  • Knorr Naturalnie Smaczne - Klopsiki w sosie pomidorowym
  • 3 łyżki Ramy Smaż jak szef kuchni, wariant klasyczny

  1. Piersi z kurczaka oraz jogurt włóż do kielicha miksera i zmiksuj razem na gładko.
  2. Kajzerkę i ser feta pokrój w drobną kosteczkę, pestki słonecznika upraż na patelni, posiekaj natkę kolendry i czosnek, a paprykę i cebulę pokrój w paseczki.
  3. Mus z kurczaka dopraw połową opakowania Klopsiki w sosie pomidorowym Knorr, dla nadania niezwykłego smaku i dodaj kapary, kolendrę, bułkę, rodzynki, pestki słonecznika i ser feta. Całość dokładnie wymieszaj.
  4. Z farszu uformuj pulpety, obsmaż z lewa i prawa na patelni, przełóż na bok.
  5. Na tej samej patelni zeszklij cebulę, czosnek i paprykę, całość zalej pomidorami z puszki, dopraw do smaku resztą produktu Knorr. Wszystko razem zagotuj.
  6. Do gotującego się sosu dodaj podsmażone wcześniej pulpety. Wszystko razem duś 3-4 minuty pod przykryciem.
Reklama

Zobacz inny przepis na danie z kurczaka: Zapiekany gyros

Reklama
Reklama
Reklama