Reklama
  • 250 g makaronu kokardki,
  • 1/2 litra mleka,
  • 100 g sera typu Camembert,
  • kilka gałązek świeżych ziół – bazylia, oregano,
  • pęczek natki pietruszki,
  • sól, czarny pieprz.

Reklama

Zagotuj mleko. Ser Camembert pokrój w kostkę, dodaj do mleka i mieszaj aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Świeże przyprawy i natkę pietruszki opłucz, osusz. Oberwij listki i drobno je posiekaj. Dodaj do sosu, delikatnie przypraw solą. Makaron gotuj 10–12 minut w lekko osolonej wodzie. Odcedź, osącz, podziel na porcje i polej sosem. Młodszym maluchom podawaj go z sokiem przecierowym. Starsze dzieci lubią makaron delikatnie oprószony świeżo zmielonym pieprzem, z dodatkiem zielonej sałaty skropionej oliwą z oliwek i sokiem z cytryny.

Reklama
Reklama
Reklama