Reklama

Reklama
  • 200 g twarożku kanapkowo-sernikowego
  • 200 g mielonych migdałów, blanszowanych
  • 2 łyżki wiórków kokosowych + do obtoczenia
  • 50 g cukru pudru (lub więcej, wg uznania) + do obtaczania
  • 1-2 łyżki soku z cytryny lub limonki

Twarożek połącz ze zblanszowanymi migdałami, 2 łyżkami wiórek kokosowych, 50 g cukru pudru i sokiem z cytryny. Wszystko dokładnie wymieszaj, a następnie wstaw do lodówki na 30 minut. Gdy masa się schłodzi, oprószonymi cukrem pudrem dłońmi formuj niewielkie kulki, a następnie obtocz je w wiórkach kokosowych. Gotowe kulki możesz odkładać na talerz, jeśli chcesz je spożyć od razu, lub na deseczkę wyłożoną papierem do pieczenia, jeśli chcesz kulki zamrozić lub schłodzić do czasu przyjścia gości.

Reklama

Źródło: materiały Prasowe Wieluń, producenta twarożku "Mój ulubiony"

Reklama
Reklama
Reklama