Reklama

Reklama
  • 1 opakowanie sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
  • 300 g makaronu typu penne
  • 3 różnokolorowe papryki (np. czerwona, zielona i żółta)
  • 12 czarnych oliwek
  • 1 czerwona cebula
  • 4 łyżki oliwy
  • 1 opakowanie kiełków, np. rzodkiewki

Ugotuj makaron. Następnie umyj, oczyść z gniazda i pokrój w cienkie paski paprykę. Oliwki pokrój w plasterki, a cebulę w pióra. Przygotuj sos (połącz zawartość torebki z oliwą z oliwek i wodą). Wszystkie składniki sałaty wymieszaj z sosem, wierzch sałatki ozdób kiełkami.
Do sałatki możesz dodać kilka listków świeżej bazylii oraz np. kiełbasę.

Źródło: materiały prasowe Knorr

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama