Reklama
  • kostka twarogu
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 marchewki
  • łyżeczka cukru
  • koperek
  • 2 kromki pieczywa
  • masło

Reklama

Twaróg zmiel na gładką masę i wymieszaj ze śmietaną, żeby nie był gęsty. Podziel na pół i przełóż do dwóch miseczek. Koperek umyj, drobno pokrój. Marchewkę umyj, obierz, utrzyj na tarce o drobnych oczkach. Do jednego serka wsyp koperek, starannie wymieszaj. Do drugiego dodaj marchewkę, również wymieszaj, dopraw do smaku cukrem. Kromki pieczywa przekrój tak, by powstały trójkąty. Posmaruj masłem. Każdy trójkąt podziel na pół. Na jednej części ułóż twarożek marchewkowy, na drugiej – z koperkiem.
Nasza rada: Marchewkę najlepiej ucieraj ręcznie, na tarce. Jeśli zrobisz to w malakserze, będzie mniej soczysta.

Reklama
Reklama
Reklama