Reklama

Reklama
  • 2 opakowania mieszanki sałat
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 łyżki orzeszków pini
  • 2 łyżki łuskanych orzeszków włoskich
  • 2 łyżki pestek słonecznika
  • 2 dojrzałe awokado, obrane i pokrojone w cząstki

Dressing:

  • sok z cytryny
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta soli morskiej

Sok z cytryny, oliwę z oliwek, syrop klonowy, sól zmiksuj w blenderze (dopraw do smaku). Mieszankę sałat wymieszaj z pozostałymi składnikami (pestkami i orzechami, awokado) i polej przygotowanym dressingiem. Przed samym podaniem delikatnie wymieszać.

Źródło: materiały prasowe/ przepis Sylwii Wiesenberg, ambasadorki marki Fit&Easy.

Reklama

Wypróbuj inne przepisy na zdrowe sałatki

Reklama
Reklama
Reklama