Reklama

Reklama
  • 100 g ugotowanej dyni
  • 100 g ugotowanych ziemniaków
  • mała cebula
  • łyżka mąki
  • jajko i sól
  • tarta bułka
  • olej do smażenia

Dynię i ziemniaki utłucz tłuczkiem na purée. Cebulę drobno posiekaj, zeszkij na oleju, dodaj do dyni i ziemniaków. Wyrób gładką masę, dodaj mąkę i sól. Uformuj niewielkie, podłużne kotleciki. Panieruj je w jajku, bułce i smaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Nasza rada: Kotleciki z dyni można przyrządzać na różne sposoby. Dwulatek będzie zachwycony przygotowanymi z dyni, tartej bułki, pestek słonecznika, posiekanych orzechów. Taka chrupiąca kolacja posmakuje nawet niejadkowi, który nie znosi warzyw!

Reklama

Sprawdź inne wegetariańskie przepisy

Reklama
Reklama
Reklama